Trademark akademie

Ověření a registrace

Klíčovým krokem při registraci ochranné známky je prvotní ověření, zda značka má šanci být zaregistrována. Doporučení na základě tohoto ověření ovlivňují následný úspěch registrace tím, že zmírňují riziko zamítnutí ze strany úřadu duševního vlastnictví, jakož i riziko námitek ze strany majitelů stávajících ochranných známek.

Věříme, že každý klient by měl chápat rizika spojená s registrací své ochranné známky. Naše bezplatné ověření provedené do 24 hodin nám umožňuje pochopit potřeby klientů a poskytnout jim přizpůsobená doporučení pro nejlepší další postup. Zatímco jiní poskytovatelé služeb registrace ochranných známek si za tento typ služby obvykle účtují přibližně 200 USD, v Tramu ověření poskytujeme bezplatně jako příslib našim budoucím klientům.

Ověření s Tramou: Krok za krokem

Existují tři hlavní kritéria, která musí ochranná známka splňovat, aby byla úspěšně zaregistrována. Za prvé musí vykazovat dostatečnou úroveň rozlišovací způsobilosti, což znamená, že generické nebo popisné výrazy nemohou být zaregistrovány. Za druhé, existence identické ochranné známky v rámci specifikované oblasti použití vede k odmítnutí ze strany úřadu duševního vlastnictví. Zatřetí registrovaná ochranná známka chrání nejen před identickými ochrannými známkami, ale také před podobnými ochrannými známkami. To znamená, že majitelé podobných ochranných známek, které již byly zaregistrovány, mohou vznést námitky, které zabrání úspěšné registraci nové známky. Náš ověřovací proces je navržen speciálně pro účely posouzení těchto potenciálních rizik, výsledkem čehož jsou lépe přizpůsobena doporučení pro jednotlivé klienty ohledně nejlepšího postupu.

Vše, co potřebujeme k vypracování našeho komplexního přehledu, je název/logo, které si přejete označit ochrannou známkou, hrubý přehled typu produktů/služeb, pro které ochrannou známku používáte nebo budete používat, seznam zemí, ve kterých si přejete registrovat ochrannou známku a kontaktní údaje, abychom vám mohli poslat náš výsledek.

Ochrana značek v celosvětovém měřítku

Hlavní myšlenkou Tramy je zajistit, aby každá značka mohla být účinně chráněna prostřednictvím jednoduché, rychlé a cenově dostupné registrace ochranné známky. Neustále se snažíme, aby byl proces registrace co nejjednodušší a odstraňujeme překážky, které mohou bránit podnikatelům ve snaze chránit jejich nejcennější aktivum – svoji značku. Použitím technologických inovací jsme zefektivnili celý proces přípravy a podávání přihlášek ochranných známek. I když nám technologie umožňují dělat věci pro naše klienty jednoduššími a pohodlnějšími, je to právě lidský přístup našich zkušených právníků v oblasti ochranných známek, který zajišťuje vysokou úspěšnost a skvělou klientskou zkušenost.

Kromě toho úřady duševního vlastnictví v jednotlivých zemích často umožňují podat přihlášku ochranné známky pouze občanům nebo advokátem v oboru pro ochranné známky s trvalým bydlištěm v dané zemi. To znamená, že občané z jedné země potřebují pomoc zahraničních právních zástupců pro mezinárodní ochranu své značky. Naše síť interních právních zástupců se specializací na ochranné známky a blízké externí partnery nám umožňuje zastupovat naše klienty ve všech hlavních jurisdikcích včetně Evropské unie, Spojeného království, Švýcarska, Spojených států, Kanady, Austrálie, Nového Zélandu a Číny. Ve spolupráci s naší rozsáhlou sítí externích partnerů dokážeme efektivně chránit ochranné známky našich klientů po celém světě.

Registrace přes Tramu: Krok za krokem

Po obdržení výsledku ověření si klienti mohou důkladně prohlédnout potenciální rizika, jakož i na náš doporučený postup pro jejich konkrétní případ. Další kroky již nemohou být jednodušší: potřebujeme pouze údaje o majiteli ochranné známky, přehled zboží a služeb, pro které by měla být ochranná známka zaregistrována, platbu a podepsaný formulář zmocnění. Náš právní tým následně posoudí veškeré informace, připraví návrh žádosti na schválení klientovi a následně jej zaeviduje jeho jménem. Naši klienti mají možnost sledovat průběh svých žádostí a spravovat svá portfolia ochranných známek v naší platformě.