Trademark akademie

O Tramě

Tramu založil Igor Demčák v roce 2020 s vizí chránit srdce a duši firem pomocí registrací ochranných značek, které budou jednoduché, rychlé a cenově dostupné.

Právně-technologický startup Trama spojuje to nejlepší ze dvou světových – právních zástupců se specializací na ochranné známky a technologických inovátorů. „Jak jsem získával stále více zkušeností s registrací ochranných známek, začal jsem si všímat opakujících se úkolů, které by se daly snadno automatizovat,“ vysvětluje Igor Demčák. „Partnerství se společností Vacuumlabs, předním softwarovým domem, nám umožnilo vyvinout právně-technologické řešení, které nám umožňuje dělat věci jinak a podporuje naše poslání zajistit, aby každá značka mohla být účinně chráněna.“

„Je to právě tato kombinace více věcí, která nás odlišuje od ostatních. Jako součást našeho příslibu poskytovat nejlepší rady a služby náš proces začíná bezplatným ověřením do 24 hodin. To nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich klientů a poskytovat personalizovaná doporučení pro nejlepší postup.“

Do roku 2021 si Trama vybudovala svou přítomnost ve všech hlavních jurisdikcích včetně Evropské unie, Spojeného království, Švýcarska, Spojených států amerických, Kanady, Austrálie, Nového Zélandu a Číny a nabízí globální služby ochrany značky.

S více než 4600 registrovanými ochrannými známkami do Července 2022 byly do portfolia přidány další služby. Nepřetržité monitorování značky, portál pro správu ochranných známek, pokročilé právní služby v oblasti duševního vlastnictví a zjednodušený proces registrace ochranné známky nám umožňují nabídnout našim klientům skutečně komplexní ochranu značky.